fbpx

Tri i više razloga da unajmite profesionalne fotografe za svoju veridbu

zasto unajmiti fotografa za veridbu

Objavio Dragan Marić

bavim se fotografijom više od 20 godina, digitalnom fotografijom sam počeo da se bavim još 2003 godine kada sam kupio svoj prvi digitalni foto aparat i instalirao Photoshop na računaru

March 22, 2022

Neke uspomene ostaju zauvek samo ukoliko se zabeleže na fotografijama. To važi i za fotografisanje dana kada odlučite da zaprosite svoju devojku. Iako se može reći da je sve moguće zabeležiti telefonom, postoje razlozi zbog kojih možete unajmiti foto ekipu da zabeleži poseban dan vaše ljubavi.

Iako je ovo u svetu već tradicija, kod nas se malo parova odluči na angažovanje profesionalnih fotografa. Ali za to postoji više od jednog razloga, slede u nastavku teksta.

Savet pre svih

Iako možda razlišljate da je čin veridbe veoma intimna stvar, verovatno će se desiti da vam sa ovog bitnog događaja fale fotografije. Možda ćete dugo prepričavati događaj vašim prijateljima, ali nećete imati fotografije da pokažete i zajedno delite lepe trenutke.

Zato vam dajemo nekoliko saveta i razloga da ipak unajmite profesionalnog fotografa koji će vaše posebne trenutke zabeležiti okom objektiva.

Razlozi zašto unajmiti fotografa za veridbu

Fotografi vam mogu pomoći oko cele organizacije prosidbe jer imaju dosta iskustva i super ideje koje možete iskoristiti. Svakodnevno se susreću sa različitim aspektima organizacije venčanja i drugih događaja. To iskustvo je dragoceno za vas u ovom trenutku.

Više je razloga, kao što smo napomenuli, a mi vam ih navodimo nekoliko:

  1. Faktor iznenađenja za vašu drugu polovinu,
  2. Možete angažovati fotografe koje ćete kasnije angažovati za vaš dan venčanja,
  3. Biće joj jasno koliko ste se potrudili oko planiranja.

Takođe vam dajemo neke savete oko lokacije i ideje koje su malo drugačije i nesvakidašnje kada je čin prosidbe u pitanju.

Faktor iznenađenja za vašu drugu polovinu

Ukoliko planirate veridbu bez znanja vaše lepše polovine, ovaj posao ćete sami planirati. Fofografije koje gldedate na Instagramu su uglavnom režirane, to verovatno već znate. Ali ukoliko vi želite da vaš dan veridbe bude zaista iznenađenje za vašu dragu, sa fotografima razgovarajte sami.

Zakažite sastanak na kome ćete im objasniti vaše namere, a oni će se potruditi da sve bude režirano tako da buduća mlada ne pretpostavi šta će biti vaš sledeći korak.

Te fotografije će biti pravo blago jer će se na njima videti faktor iznenađenja, baš prirodni, bez ikakve glume. Na sastanku zajedno sa svojim fotografima razmotrite lokaciju koju planirate kao mesto održavanja veridbe. Dobićete više stručnih saveta.

Možete angažovati fotografe koje ćete angažovati kasnije za vaš dan venčanja

Ukoliko mladoženja dogovara sve oko veridbe bez znanja mlade, ovo je malo teže izvodljivo. Ali ukoliko već imate omiljene fotografe, koje inače planirate za svoje venčanje, unajmite njih.
I mlada će biti oduševljena. A ovaj razlog je odličan pre svega zbog toga što:

  • cena može biti deo paketa za wedding fotografisanje,
  • imaćete priliku da se bolje upoznate sa članovima foto ekipe.

Sve oko cene možete dogovoriti sa svojim fotografima. Ona će zavisiti od vremena realizacije veridbe, ali isto tako i od lokacije. Provešćete sa fotografima vreme i pre samog venčanja, a to će biti dragoceno iskustvo. Videćete da li vam se sklop ličnosti poklapa. To je dosta bitno jer će na samom danu venčanja oni biti ti sa kojima ćete provesti skoro ceo dan.

Posebna pogodnost za sve koji su pročitali ovaj tekst dajemo besplatno fotografisanje prosidbe za sve koji rezervišu fotografa za svoje venčanje.

Biće joj jasno koliko ste se potrudili oko planiranja

Kada vaša devojka vidi koliko ste se potrudili oko planiranja veridbe, biće oduševljena. Da, devojke to vole… I uglavnom ne očekuju od lepše polovine takve gestove, jer momci manje pažnje obraćaju na detalje.
Biće vam zahvalne jer će drugaricama pokazivati fotografije i lakše oživeti uspomene kad god pričaju o veridbi.

Lokacije za fotografisanje i sam čin veridbe

Verujemo da imate neko vaše omiljeno mesto, zato upravo to mesto može biti pun pogodak kada je veridba u pitanju. To može biti mesto gde ste se upoznali, ili gde ste se prvi put poljubili. Takođe može biti vaš omiljeni kafić.
Kada se dogovarate sa fotografima obavezno im dajte plan celokupnog događaja, ali takođe i lokaciju. Za neke lokacije je potrebna dozvola kako bi se izvršilo fotografisanje. Dajte vremena vašim fotografima da se prirpeme i izvade potrebne dozvole.

veridba na plazi

Ukoliko odlučite da vaša verdba bude na nekoj udaljenoj destinaciji, proverite sa Vašim fotografom o mogućnosti bude na toj lokaciji. Budite maštoviti kada je sam čin veridbe u pitanju. Evo nekoliko ideja kako na malo drugačiji način iznenaditi lepšu polovinu:

  • Pozovite je da uživate u zalasku sunca na nekog visini ( zgrada, uzvišenje ). Pre toga zamolite prijatelje da vam pomognu. Mogu ispisati papire na kojima piše “Udaj se za mene”, ili ispisati svojim telima.
  • Možete biti kreativni i poručiti picu na čijem ćete kartonu ispisati sudbonosno pitanje,
  • Takođe možete otići u večernju šetnju parkom kojim inače šetate, a tamo organizovati posebno osvetljenje i pripremljenu scenu jer će i fotografije biti dosta efektnije.
  • Možete pogledati neke romantične filmove i iskoristiti ideje iz filma kako biste zaprosili svoju izabranicu. Na primer to može biti scena kada Zverka prosi Keri, veoma maštovito i dobro osmišljeno.

Koji god način odabrali, bitno je da vama znači i da je za vas posebno. Ukoliko pronađete profesionalne fotografe, oni vam mogu dati mnoštvo ideja i saveta kako da iznenadite vašu dragu.

Možda ćete biti malo skeptični da dodatna ekipa ne upropasti intimnost vašeg trenutka. Ali istina je da u trenucima kada emocije prorade, adrenalin takođe, fotografi su uglavnom neprimetni. Postoje takođe objektivi koji omogućavaju fotografisanje sa daljine, tako da ekipa može biti bukvalno nevidljiva.

Fotografije kojima ćete zabeležiti trenutak prosidbe svoje lepše polovine će vam zauvek ostati kao zabeležena uspomena i zato nemojte oklevati. Na vreme angažujte svoju ekipu.

Možda te i ovo interesuje …

5 razloga za zimsko venčanje

5 razloga za zimsko venčanje

Zimska idila vas privlači, ali da li ste razmišljali o zimskom venčanju? Možda i nije toliko popularno venčanje ali...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.