fbpx

5 razloga za zimsko venčanje

fotografije vencanja tokom zimskog pperioda

Objavio Dragan Marić

bavim se fotografijom više od 20 godina, digitalnom fotografijom sam počeo da se bavim još 2003 godine kada sam kupio svoj prvi digitalni foto aparat i instalirao Photoshop na računaru

January 11, 2023

Zimska idila vas privlači, ali da li ste razmišljali o zimskom venčanju? Možda i nije toliko popularno venčanje ali postoji bar 5 razloga da razmislite o venčanju u toku zime. Sezona venčanja je od maja do oktobra, ali to svakako ne znači da se u ostalim mesecima i godišnjim dobima venčanja ne dešavaju. Ona jesu drugačija, ali mogu biti i zanimljivo drugačija.

Neki od razloga koje vam navodimo su praktični. Nadamo se da ćete nakon naših saveta ipak odlučiti da budete drugačiji i zakažete svoje venčanje u hladnim danima.

Glavni razlozi za zimsko venčanje

Razlozi koje vam navodimo u sebi sadrže još razloga, zato je vreme da razmislite o zimskom venčanju. Možda nije nešto o čemu ste oduvek maštali, ali se nadamo da ćete sagledati sve razloge pa tek onda doneti odluku.
Evo naših predloga zašto se trebate odlučiti za zimsko venčanje:

  1. ostvarićete uštede,
  2. bićete drugačiji,
  3. dekoracija,
  4. slobodni termini,
  5. zapanjujuće fotografije sa zimskog foto shootinga.

U nastavku vam navodimo i obrazlažemo sve razloge.

Ostvarićete uštede

Ukoliko ne raspolažete budžetom kojim biste želeli, eto razloga da razmislite o zimskom venčanju. Ovo zaista nije mit, cene se razlikuju. Kada je sezona, tada je tražnja znatno veća pa su i cene više, to je glavni zakon ekonomije.
Moći ćete da odaberete da li ćete pozvati više gostiju nego što ste planirali ili jednostavno uštedeti novac.

Ukoliko raspolažete malo većim budžetom moći ćete za isti novac napraviti glemuroznije venčanje u odnosu na sezonsko. Počevši od menija u restoranu, pa sve do najsitnijih detalja, imaćete znatno veće uštede kada na kraju pogledate i podvučete budžet. Naša preporuka je da se raspitate kod bliskih prijatelja koji su imali svoju svadbu koliko su novca ukupno potrošili. Ili još bolje ako mogu da vam proslede svoj budžet, ukoliko su ga sačuvali. To će biti odlična polazna stavka kada planirate svoj budžet. Vodeći se cenama iz sezone, najbolje ćete videti svoje uštede.

Bićete drugačiji

Možda volite da budete drugačiji, i to je sasvim u redu. Upravo to što ste drugačiji može biti razlog više da se odlučite za zimsko venčanje. Ne vole baš svi zimu, ali čak i ako niste ljubitelj iste, to ne znači da će vaše venčanje biti manje lepo.

Zimska idila daće draž venčanju, to je sigurno. Ukoliko se pogodi da bude snega, vaše venčanje će definitivno biti upamćeno kao drugačije od ostalih. Ljudi su takođe u zimskim mesecima dosta željni venčanja jer se ne dešavaju često pa će se sigurno lepo provesti. A i praznična euforija čini svoje. O vašoj će se svadbi dugo pričati.

Još jedan razlog za zimsko venčanje je taj što možete zakazati venčanje za dan zaljubljenih, ili čak i za doček Nove godine. Slažićete se da je to veoma posebno i drugačije.

U nastavku vam dajemo još više razloga zbog kojih ćete sigurno biti drugačiji.

Dekoracija

Možda brinete kakvu dekoraciju odabrati, ali nemate razlog za brigu. To je još jedan razlog da venčanje izgleda drugačije. Možete odlučiti da vaša dekoracija bude od suvog ili veštačkog cveća. Postoje mnoge vrste cveća koje možete odabrati za zimsku dekoraciju. Dodatak sveća može biti pun pogodak. Sveće će venčanje učiniti toplijim.

Prilikom odabira dekoracije obavezno svojim dekoraterima izložite svoje želje ali sačekajte i njihove savete. Boje koje se preporučuju za zimska venčanja su nešto što će zaista učiniti vaše venčanje drugačijim. To su neki posebni tonovi koji se odlično kombinuju sa svećama.

Posebno osvetljenje može biti takođe dobar izbor, pogotovo ako to sam ambijent prostora dozvoljava. Još jedna zanimljivost kod dekoracije jeste to što možete iskoristiti novogodišnju dekoraciju ukoliko je vaše venčanje zakazano blizu proslave Nove godine.

Da ovde dodamo i venčanicu. Izbor je sigurno manji nego kada su letnja venčanja u pitanju, ali definitivno ćete izgledati drguačije. Ukoliko dodate tople bunde koje se takođe iznajmljuju vaše fotografije biće čarobne.

Slobodni termini

Ukoliko vaše venčanje zakazujete u sezoni, od maja do oktobra, slobodan termin morate potražiti i godinu dana ranije. Mnogi mladenci moraju praviti kompromis i čak odlučiti da venčanje zakažu i radnim danima. Ovde pre svega mislimo na veće gradove, svakako.

Ako je venčanje van sezone, termin ćete dobiti mnogo lakše i bliže što se vremena tiče. Čak ćete moći birati dan i datum. Ostali učesnici svadbe će verovatno imati više slobodnih termina. Moći ćete da odaberete najbolje vendore, koji su u sezoni veoma često zauzeti. Tu pre svega mislimo na omiljene fotografe, snimatelje, muziku itd.

To je još jedan veliki plus, pogotovo ako ste odlučili da venčanje organizujete brže, za nekoliko meseci.

Zapanjujuće fotografije sa zimskog foto shootinga

Ako je ikako moguće organizujte profi fotografisanje u snegu. Vaše fotografije biće zaista drugačije.

Dogovorite se sa svojom ekipom i uživajte u zimskoj čaroliji. Pogledajte inspiracije zajedno za neke zimske fotografije napolju i hladnoća vam siguno neće smetati. Ukoliko uklopite da sneg pada za vreme fotografisanja, onda je to dobitna kombinacija. Vaš book biće čaroban.

Postoji i veštački sneg koji može poslužiti ako dana fotografisanja ne pada. Imaćete pravu zimsku idilu. To je sigurno. Fotografisanje sa zvanicama je takođe deo koji može biti olakšan kada je zimsko venčanje u pitanju. U letnjim mesecima visoke temperature dovode do toga da se šminka lako topi, frizura se pokvari od znoja. U hladnim danima ćete to izbeći.

Ono što je posebno kada je zimsko venčanje u pitanju jeste to da su svi u prazničnom raspoloženju što obećava odličnu žurku. Atmosfera će svakako biti posebna. Ako ste neko ko voli zimu sigurni smo da smo vam naveli dovoljno razloga da venčanje zakažete upravo kada su dani hladniji.

Da li glasate za zimsko venčanje? Jeste li nekada bili na isto? Kakvi su vaši utisci? Podelite sa nama u komentaru ispod …

Možda te i ovo interesuje …

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.